Nota de premsa. Sense normalitat

La Xarxa d’Escoles Insubmises fem una crida perquè famílies, mestres i alumnes es concentrin dilluns a la porta de l’escola de 8.50 a 9.05 del matí
La Xarxa d’Escoles Insubmises (XEI)  aplega una trentena d’escoles catalanes i té el suport de la FAPAC, sindicats, plataformes educatives i els consells escolars municipals de l’Hospitalet, Cornellà i Sant Quirze del Vallès, dels ajuntaments de Girona, Figueres, Ripollet, Pals, Cornellà i Terrassa, i els districtes barcelonins de Gràcia i Sant Andreu. Ens sumem a la crida de començar el curs amb concentracions a les portes dels centres educatius que facin palès que el curs no comença amb normalitat.
I no comença amb normalitat perquè famílies, alumnes i mestres continuem patint les retallades que suposen menys mestres, més alumnes per aula, menys beques i menys recursos pels alumnes amb necessitats educatives especials. A més a més, aquest curs comença a aplicar-se la LOMCE a primer, tercer i cinquè de primària, una llei que, entre d’altres despropòsits, suposa un atac a l’escola catalana, democràtica –perquè converteix en paper mullat els consells escolars– i laica –perquè la religió torna a ocupar la centralitat i a ser avaluable.
També erosiona la igualtat d’oportunitats obrint la porta a que les escoles competim entre nosaltres pels recursos econòmics i els resultats acadèmics (publicant rànquings segons els resultats d’una prova externa) i possibilitant, amb l’FP bàsica, que milers d’alumnes amb dificultats acadèmiques siguin expulsats de l’educació obligatòria.
Per tots aquests motius, fem una crida a les escoles perquè facin un pas endavant i explorin i apliquin totes les mesures que els semblin adequades per mitigar els efectes d’aquesta llei a les aules.
#sensenormalitat

Us podeu descarregar aquí la nota de premsa

XEI-quadrat-groc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s